torsdag 19 januari 2012

hirslåda

Jag hade värsta lyxiga hirslådan i tankarna när jag nämnde den i ett tidigare inlägg men igår kväll när jag behövde matlåda till morgondagen blev det att bara "slänga ihop något". Checkt va? Hirslådan blev mycket god i alla fall och här kommer ett ungefärligt recept.
Allt står i kronologisk ordning:

ett lager grovriven morot
ett tunt lager hirs
ett lager skuren purjo
ett till lager morot
ett till lager hirs
mycket dill
havregrädde tills det nästan täcker grönsakerna
färsk chili, cayenne eller annan stark krydda efter smak
peppar och örtsalt efter behag.


175 grader i ca 40 minuter. Jag rörde om och plattade till efter hälften av tiden så den fick fin form. Kolla så det inte är för torrt, på med mer grädde då. Smaka så inte hirsen är hård innan du tar ut den.

Pressa sen över citron på den färdiga maträtten - också viktig ingrediens!





Mobilkameran får allt att se bättre ut än det är.
Eller?







Variation
Jag bytte ut ett lager hirs mot halvkokt quinoa då jag hade lite rester av det, och la i nån bit selleri och kronärtskocka med. Lägg till vad du vill och har hemma, det smakar säkert gott! Viktigt att ha kvar dillen, citronen och den starka kryddan i alla fall, som jag tyckte gjorde hela maträtten.


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för ett enkelt recept. Ska testa idag. Behöver till en kurs och vi börjar med kvällsmaten :-)